Květák s chilli a rozmarýnem

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Květák s chilli a rozmarýnem

Květák s chilli a rozmarýnem

Květák obsahuje významné množství vitamínů, zejména vitamín C, a minerálních látek, tudíž je rozhodně dobré zařadit ho do běžného jídelníčku. Velmi oblíbený je v bezmasých indických pokrmech, a proto vám jistě zachutná i v tomto receptu.

 

Květák si nejdříve rozdělte na menší růžičky a důkladně je umyjte.

Poté si na jemno nasekejte jednu chilli papričku a čerstvý rozmarýn. Oloupaný česnek utřete. Chilli, česnek a rozmarýn pak smíchejte s rajčatovým protlakem.

 

Do pánve dejte lžičku kokosového oleje, který nechte rozpálit, poté přidejte utřený česnek, který ale restujte maximálně půl minuty. Do pánve nasypte květák a opékejte na středním plameni přibližně 20 minut.

 

Na květák vlijte rajčatový protlak smíchaný s chilli, rozmarýnem a česnekem. Vše společně poduste 5 minut a nakonec zalijte kokosovým mlékem a nechte dalších 5 minut společně podusit, aby se prolnuly všechny chutě. 

Ingredience - 2 porce

4 stroužky Česnek
600 g Květák
2 kusy Chilli paprička
2 špetky Sůl
400 ml Mléko kokosové
10 g Rozmarýn
120 g Rajčatový protlak
10 ml Olej kokosový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.