Květák v pomerančové omáčce

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Květák v pomerančové omáčce

Květák v pomerančové omáčce

Troubu si předehřejte na 200 °C. Květák rozeberte na drobnější růžičky a dejte na pečícím papíře péct na dobu 20 minut. Všechny zbylé ingredience( utřený česnek, 1/2 polévkové lžíce medu, 1/4 šálku pomerančové šťávy, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, 1/2 polévkové lžíce vinného octa a cibulové koření) krom vody(2 polévkové lžíce) a škrobu(1/2 polévkové lžíce) smíchejte v hrnci a nechte projít varem, poté vmíchejte škrob rozmíchaný ve vodě a nechte ještě 2 minutky povařit. Upečený květák obalte v omáčce, posypte sezamovými semínky a můžete podávat. Lze také zamíchat do nejrůznějších druhů salátů, či podávat jako přílohu k masu. 

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
4 lžičky Med včelí (7 g)
400 g Květák
2 špetky Sůl
0.2 sklenic Voda
10 g Semínka sezamová
120 ml Pomerančová šťáva čerstvá
60 g Omáčka sojová
16 g Ocet vinný
30 g Škrob bramborový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.