Květákový kuskus

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Květákový kuskus

Květákový kuskus

Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek - fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek. Klasický kuskus, který není celozrnný, obsahuje těchto látek méně a i množství vlákniny je nižší, proto doporučujeme volit právě varinatu celozrnného kuskusu.

Další výhodou kuskusu je to, že jde použít jak slaných, tak sladkých receptů!

 

Kuskus připravte dle návodu na obalu.

 

Důkladně omyté růžičky květáku nastrouhejte na struhadle a dejte na 10 minut podusit. Poté nechte květák vychladnout.

 

Květák promíchejte se sýrem a bazalkou. Osolte, opepřete, případně přidejte koření dle chuti a přimíchejte dužinu z granátového jablka a rukolu.

 

Salát se skvěle hodí jako oběd do práce, jelikož se dá jíst za studena a není tak potřeba ohřev v mikrovlnné troubě.

Ingredience - 2 porce

2 hrstě Bazalka čerstvá
4 ml Olej olivový extra panenský
400 g Květák
2 hrstě Rukola
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
100 g Cottage
200 g Jablko granátové
120 g Kuskus celozrnný

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.