Kynuté ovocné knedlíky

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky

Léto znamená spoustu čerstvého a voňavého ovoce z trhu nebo ze zahrady. Také jste jako děti milovaly sladké knedlíky plněné čerstvým ovocem? Zkuste je podle našeho receptu a to nejlépe s ovocem ze zahrádky. My jsme do knedlíků použili meruňky, ale vy můžete klidně zkusit borůvky, švestky nebo jahody!

 

 

Nejdříve si cca 30 ml rostlinného mléka (na jednu porci) ohřejeme tak, aby bylo vlažné (nesmí být horké) a nadrobíme do něj kvasnice, které posypeme špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek, trvá to přibližně 15 minut.


Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme zbylé mléko, vzešlý kvásek, špetku soli a vypracujeme vařečkou těsto, které by nemělo lepit. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme přibližně 30 minut kynout na teplém místě.

 

 

Z nakynutého těsta odebíráme kuličky o průměru asi 5cm, vytvoříme z nich placky a do placky vložíme kus ovoce, který těstem celý obalíme. Každý knedlík poválíme mezi rukama, abychom vytvořili kuličku. Dále si dáme vařit vodu do velkého hrnce. Do vroucí vody vkládáme knedlíky, stáhneme oheň, překryjeme poklicí a necháme vařit knedlíky asi 8 minut. Po vyjmutí z vody knedlíky propíchneme špejlí, aby se nesrazily!

 

Na talíři knedlíky přelijeme rozpuštěným máslem, kokosovým sirupem, můžete také přidat sladidlo (např. agávový sirup). Knedlíky dále můžeme na talíři ozdobit čerstvým ovocem, oříšky semínky, nebo přelivem ze svařeného mraženého ovoce.

 

 

Ingredience - 2 porce

250 g Mouka polohrubá
2 g Máslo
150 ml Mléko sojové
2 špetky Sůl
4 kusy Meruňky čerstvé
2 ml Olej kokosový
2 g Cukr hnědý třtinový
2 balení Droždí sušené (10g)

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.