Lečo je typický pokrm pro maďarskou kuchyni. K přípravě budete potřebovat hlavně papriky, rajčata, cuketu a cibuli. Zelenina se nakrájí na plátky a promíchá se s rajčaty a cibulí tak, aby vznikla stejnorodá směs. Koření se mletou paprikou, solí a pepřem.
Zeleninu si omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kousky. Rajčata si spařte. Na troše oleje zesklovaťte cibulku. Po chvílí přisypte pokrájenou cuketu a papriky. Posypte trochou oregána a společně opékejte. Přidejte vejce (v případě čistě zeleninové variantě použijte rozdrobené lahůdkové tofu ochucené černou solí).
Spařená rajčata si pokrájejte a přidejte do směsi. Okořeňte mletou paprikou. Až bude všechna zelenina měkká - cca po 15-20 minutách, tak směs finálně dochuťte, prolisujte česnek a zakápněte citrónovou šťávou.
Lečo doporučujeme podávat s rýží nebo žitným pečivem.
1 stroužek | Česnek | |
2 hrstě | Bazalka čerstvá | |
2 kusy | Vejce | |
2 kusy | Cibule červená | |
2 kusy | Paprika červená | |
4 špetky | Oregano drcené | |
1 kus | Cuketa | |
2 špetky | Sůl | |
2 špetky | Pepř | |
4 kusy | Rajčata | |
4 g | Citrónová šťáva čerstvá | |
4 ml | Olej řepkový | |
4 kusy | Bobkový list |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
Komentáře k receptu
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se