Lečo

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Lečo

Lečo

Lečo je typický pokrm pro maďarskou kuchyni. K přípravě budete potřebovat hlavně papriky, rajčata, cuketu a cibuli. Zelenina se nakrájí na plátky a promíchá se s rajčaty a cibulí tak, aby vznikla stejnorodá směs. Koření se mletou paprikou, solí a pepřem.

 

Zeleninu si omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kousky. Rajčata si spařte. Na troše oleje zesklovaťte cibulku. Po chvílí přisypte pokrájenou cuketu a papriky. Posypte trochou oregána a společně opékejte. Přidejte vejce (v případě čistě zeleninové variantě použijte rozdrobené lahůdkové tofu ochucené černou solí).

 

Spařená rajčata si pokrájejte a přidejte do směsi. Okořeňte mletou paprikou. Až bude všechna zelenina měkká - cca po 15-20 minutách, tak směs finálně dochuťte, prolisujte česnek a zakápněte citrónovou šťávou.

 

Lečo doporučujeme podávat s rýží nebo žitným pečivem.

Ingredience - 2 porce

1 stroužek Česnek
2 hrstě Bazalka čerstvá
2 kusy Vejce
2 kusy Cibule červená
2 kusy Paprika červená
4 špetky Oregano drcené
1 kus Cuketa
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
4 kusy Rajčata
4 g Citrónová šťáva čerstvá
4 ml Olej řepkový
4 kusy Bobkový list

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.