Lilkové rolky s humusem

Doba přípravy: 25 min. | Vytvořil:

Lilkové rolky s humusem

Lilkové rolky s humusem

Lilkové rolky představují rychlý předkrm, ale i nápaditou večeři, stačí je obohatit jen třeba salátkem.

 

V prvním kole si připravte hummus. Cizrnu můžete buď to použit v suchém stavu, tu musíte ale alespoň na pár hodin namočit a následně uvařit do měka. Hummus lze stejně dobře připravit z cizrny z konzervy - je to rychlejší, ale ne každý preferuje nákup potravin ve zbytečných obalech navíc.

 

Konzervovanou nebo uvařenou cizrnu (společně s trochou vody z nálevu - průběžně dolívat podle potřeby), tahini pastu včetně oleje z ní, prolisovaný  česnek,  římský kmín, pokrájenou chilli papričku. citr. šťávu, sůl a koriandr umixujte do hladka. 

 

Lilek omyjte a nakrájejte na tenké plátky, které necháte na utěrce vypotit. Poté lilky pomažte hummusem, zarulujte a opečte z obou stran na pánvi (na sucho).

 

Na závěr rolky pokapejte olivovým olejem a můžete podávat posypané čerstvým koriandrem.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
2 ml Olej olivový
1 kus Lilek
1 kus Chilli paprička
2 špetky Sůl
2 g Citrónová šťáva čerstvá
100 g Cizrna ve slaném nálevu
20 g Pasta tahini
1 hrst Koriandr nať
2 špetky Římský kmín

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.