Marinované tofu s pečeným bramborem

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Marinované tofu s pečeným bramborem

Marinované tofu s pečeným bramborem

Tofu je oblíbenou náhradou masa u vegetariánů a veganů. Vyrábí se ze sóji a je možné jej připravit na bezpočet chutných způsobů.

 

Nejdříve ze všeho si připravte marinádu. Začněte tím, že do středně velké misky nalijte olivový olej. Přidejte oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidejte bylinky - po špetkách dle vlastní chuti a dochuťte kořením a sojovou omáčkou.

 

Tofu nakrájejte na kostičky a naložte ho do vzniklé marinády. Dobře promíchejte a nechte v ideálním případě naložené přes noc.

 

Druhý den vyjměte tofu z marinády, nechte lehce okapat od oleje a zprudka opečte na rozpálené pánvi.

 

Jako příloha se hodí v podstatě cokoliv. Chutné jsou například pečené batáty. Ty si připravíte jednoduše tak, že brambory očistíte (nemusí se loupat) a nakrájíte na požadovaný tvar (například hranolky). Dáte je do předehřáte trouby na 200 stupňů lehce pokapané olivovým olejem a pečete cca 25 minut do změknutí.

Ingredience - 2 porce

1 kus Cibule
2 stroužky Česnek
16 ml Olej olivový
180 g Sýr tofu
2 g Tymián
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Rozmarýn
10 g Omáčka sojová
2 kusy Bobkový list
1 lžička Koření nové
160 g Brambory batáty pečené

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.