Marokánky

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Marokánky

Marokánky

Marokánky jsou tradiční cukrovinkou arabských zemí. Ačkoli se jedná o pamlsek, můžeme i marokánky připravit ve zdravější variantě vhodné při dietách. Oříšky například prospějí vašim nervům, celozrnná špaldová mouka zase dodá potřebné živiny.

 

Nejdříve si v kastrůlku opražte špaldovou mouku a poté ji zalijte vodou. Společně povařte asi 10 minut a nakonec vmíchejte cukr, olej a hrubě nasekané mandle a rozinky.

 

Ze vzniklého těsta tvarujte placičky, které pokladete na pečicím papírem vyložený plech. Poté dejte péct na 200° asi na 15 minut.

 

Upečené marokánky můžete namáčet v rozehřáté kvalitní čokoládě nebo v karobové polevě.

Ingredience - 2 porce

0.12 litrů Voda čistá
50 g Mandle loupané celé
50 g Rozinky
1 lžice Olej slunečnicový
24 g Cukr hnědý třtinový
60 g Mouka špaldová celozrnná

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.