Mleté maso pečené v listovém těstě

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Mleté maso pečené v listovém těstě

Mleté maso pečené v listovém těstě

K mletému masu v míse přidáme najemno nakrájenou polovinu cibule, 2 stroužky česneku, rozšlehaná vejce (část ponecháme v misce na potření těsta), najemno nasekaný tymián, mletou papriku, sůl a pepř. Důkladně promícháme nejprve vařečkou, po chvíli i rukama. Na pracovní ploše skládáme přes sebe plátky šunky tak, abychom získali asi 20 cm dlouhý závin (zhruba 4 plátky na 1 rolku). Masovou směs přendáme z mísy na okraj připravené šunky, vytvoříme šišku, kterou do šunky zabalíme. Masovo-šunkovou rolku položíme na okraj rozbaleného listového těsta a zavineme do místa, kde se listové těsto spojí. Takto připravenou masovou rolku přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a lehce propícháme vidličkou. Konce rolek necháme otevřené. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 40 minut. Poté necháme rolku 5–10 minut stát.

Špenát se žampióny

V hrnci s rozehřátým máslem orestujeme na malé kousky nakrájenou ½ cibule s 1 stroužkem česneku a na malé kousky nakrájené žampióny. Poté přidáme omytý a osušený špenát, který promícháme se směsí v pánvi na mírném ohni. Špenát se žampióny před podáváním necháme okapat na kuchyňském ubrousku.

Ingredience - 2 porce

100 g Cibule
20 g Máslo
2 kusy Vejce
100 g Špenát čerstvý
100 g Žampiony čerstvé
10 g Tymián
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
10 špetek Koření paprika mletá
100 g Těsto listové
200 g Maso mleté hovězí a vepřové

Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.