Mořský ďas v parmské šunce

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Mořský ďas v parmské šunce

Mořský ďas v parmské šunce

Papriku očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek nasekáme na plátky. V pánvi zahřejeme lžičku oleje, přidáme papriku, česnek, tymián, 2 lžíce vody a koření. V částečně zakryté pánvi směs dusíme za občasného míchání podobu  20 minut. Mezitím si mořského ďasa okořeníme a zabalíme každý plátek do šunky. Na rozpálené pánvi opékáme filety 4-5 minut z každí strany, až je maso propečené dozlatova.. Do pánve s paprikovou směsí přidáme balzamikový ocet a zvolna ohříváme 5 minut. Rybí filety nakrájíme na silnější plátky a podáváme s dušenou paprikovou směsí a bramborovou kaší, nebo jakkoli upravenými brambory. 

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
4 ml Olej olivový
160 g Paprika červená
160 g Paprika žlutá
2 g Tymián
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
80 g Šunka parmská
20 g Ocet balzamiko
240 g Mořský ďas

Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.