Olivová tapenáda

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Olivová tapenáda

Olivová tapenáda

 

Intenzivní chuť oliv umocníte česnekem, chili a bylinkami. Tapenáda výborně chutná s opečeným chlebem a rozpékaným kozím sýrem

 

Rozmixujte olivy, kapary, sardele, stroužek česneku, chilli, bazalku, petrželku a 2 lžíce oleje na hladkou pastu. 



Rozdrťte zbylý stroužek česneku a promíchejte ho se zbývajícím olejem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem sýr řeznou stranou vzhůru a pokapejte česnekovým olejem. 



Pod rozehřátým grilem rozpékejte 2–3 minuty dozlatova. Podávejte s tapenádou a opečeným celozrnným chlebem. Pečivo vyvírejte celozrnné a kvalitní.

Ingredience - 2 porce

1 stroužek Česnek
1 hrst Bazalka čerstvá
20 ml Olej olivový
30 kusů Olivy černé
2 krajíce Chléb celozrnný pšenično žitný (50g)
2 kusy Chilli paprička
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
10 g Petržel nať
10 g Kapary
40 g kozí camembert

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.