Omeleta z cizrnové mouky

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Omeleta z cizrnové mouky

Omeleta z cizrnové mouky

První si nakrájejte na tenké plátky cibulku a krátce ji opečte na pánvi s olejem. Přihoďte k ní hrst pokrájených žampiónu a kousek brambory, kterou jste si pokrájeli na velmi tenké plátky (aby se brambora propekla a nezůstala syrová).

 

Mezitím si smíchejte cizrnovou mouku se všemi sypkými ingrediencemi, promíchejte, přidejte lžičku hořčice a dolijte vodou do konzistence připomínající těsto na palačinky (raději  trochu hustší, než řidší).

 

Když jsou žampióny s bramborem na pánvi dobře opečené, tak je zalijte směsí a přiklopte pánev pokličkou. Pod pokličkou nechte omeletu opékat cca 5 minut a poté, co půjde omeleta dobře obrátit, tak ji obraťte a necelých 5 minut opékejte i z druhé strany.

 

Při dochucování omelety černou solí, která jí dodá skvělou vaječnou chuť, buďte opatrní, jelikož černá sůl je silnější, než klasická. Také s kurkumou opatrně, omeletě dodá nažloutlou barvu, jako by byla vaječná, ale je taktéž velmi aromatická!

 

Omeletu podávejte se salátkem, výborně se k ní hodí například také hummus.

Ingredience - 2 porce

4 g Hořčice plnotučná
10 g Brambory
10 ml Olej olivový
1 kus Cibule šalotka
2 špetky Oregano drcené
20 g Žampiony čerstvé
2 špetky Kmín
2 špetky Kurkuma mletá
120 g Mouka cizrnová
4 špetky Černá sůl
4 lžičky Lahůdkové droždí

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.