Paštika z uzeného tofu a krémových žampiónů

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Paštika z uzeného tofu a krémových žampiónů

Paštika z uzeného tofu a krémových žampiónů

Na rozehřátém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihoďte posekaný stroužek česneku a asi po minutě přidejte rozdrobené tofu. Dále osolte, opepřete, krátce prohřejeme a vypněte plamen.

 

Na pánvi na lžíci oleje dále chvíli restujte žampióny nakrájené na menší kousky. Dále přidejte k tofu, zalijeme smetanou a vše následně rozmixujte na hladkou hmotu. 

 


Lískové oříšky nasekejte na kousky a vmíchejte do rozmixované hmoty.
Jednu větší nebo dvě menší zapékací misky vymažte olejem a naplníme připravenou paštikou, tu vložte do trouby předehřáté na 180°C a nechte péci přibližně 25 - 30 minut, dokud se navrchu neutvoří kůrka.

 


Paštika je výborná vychlazená a odleželá do druhého dne. Doporučujeme podávat s celozrnným pečivem.

 

Suroviny na 1 větší, nebo 2 menší zapékací misky:

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g uzeného tofu
  • 150 g krémových žampiónů
  • 4 lžíce smetany
  • hrst lískových oříšků
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
2 ml Olej olivový
0.5 kusů Cibule červená
100 g Žampiony čerstvé
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
1 hrst Ořechy lískové
40 ml Smetana sojová
100 g Tofu uzené

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.