Pečená ovesná kaše

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Pečená ovesná kaše

Pečená ovesná kaše

Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny a také minerálních látek. Podobně jako ovesné otruby se tak můžou stát chutnou zdravou snídaní, která navíc dobře zasytí.

 

Nejdříve ze všeho si rozmačkejte nebo rozmixujte půlku banánu. Smíchejte ho s mákem, vejcem a kvalitním bílým jogurtem. Nakonec přisypte ovesné vločky a vypracujte těsto

 

Nechte chvíli odpočinout, aby se vločky mohly nasáknout a změknout. Poté dejte vločkové těsto do pečicí mističky a navrch ozdobte druhou polovinou na kolečka nakrájeného banánu.

Pečte zhruba 20 minut na 175 °C dozlatova.

Ingredience - 2 porce

200 g Banán
2 kusy Vejce
2 hrstě Ovesné vločky
8 g Mák mletý
100 g Jogurt selský 3,5 % tuku

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.