Pečený česnekový losos s růžičkovou kapustou

Doba přípravy: 40 min. | Vytvořil:

Pečený česnekový losos s růžičkovou kapustou

Pečený česnekový losos s růžičkovou kapustou

V misce smícháme rozmačkaný česnek s olejem, oreganem, pepřem a solí. Tuto směs rozdělíme na dvě poloviny. V jedné polovině směsi obalíme růžičkovou kapustu a druhou potřeme lososa. Růžičkovou kapustu před zapékáním opečeme ještě na pánvi s troškou olivového oleje, aby změkl (cca. 10 minut). Při opékání postupně přiléváme víno. Do zapékací misky poklademe růžičkovou kapustu a navrch poklademe lososa. Vrch můžeme dochutit ještě oreganem a polít trochou vína. Pečeme cca 20 minut, dokud losos není upečený. Podáváme s citronem.     

 

Ingredience - 2 porce

8 stroužků Česnek
0.8 sklenic Víno bílé ( 2 dcl)
20 ml Olej olivový extra panenský
400 g Kapusta růžičková
4 g Oregano drcené
200 g Losos steak
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
10 g Citrónová šťáva čerstvá

Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.