Pečený králík

Doba přípravy: 40 min. | Vytvořil:

Pečený králík

Pečený králík

Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Je tak ideální, pokud zrovna držíte dietuZároveň si na něm pochutnáte, i když žádné diety nepotřebujete. Aby králičí maso nebylo suché, často se kombinuje s něčím mastnějším, perfektně se k němu hodí kousek slaniny nebo bůčku, dokonalé je i spojení s dijonskou hořčicí.

 

Porci králíka si dobře omyjte. Do pekáče si nakrájejte jednu papriku na proužky, 3 lžíce sterilovaného kysaného zelí, cibuli nakrájenou na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu položte porce králíka a zalijte olivovým olejem. V průběhu pečení dle potřeby podlévejte vývarem. Průběžně maso kontrolujte a pečte zhruba 45 minut.

 

Doporučujeme podávat s celozrnným knedlíkem, bramborem a nebo třeba rýží či lehkou zeleninou přílohou.

 

 

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
40 ml Olej olivový
100 g Květák
2 kusy Paprika červená
500 g Maso králičí
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
60 g Zelí kysané
100 ml Zeleninový vývar

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.