Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Je tak ideální, pokud zrovna držíte dietu. Zároveň si na něm pochutnáte, i když žádné diety nepotřebujete. Aby králičí maso nebylo suché, často se kombinuje s něčím mastnějším, perfektně se k němu hodí kousek slaniny nebo bůčku, dokonalé je i spojení s dijonskou hořčicí.
Porci králíka si dobře omyjte. Do pekáče si nakrájejte jednu papriku na proužky, 3 lžíce sterilovaného kysaného zelí, cibuli nakrájenou na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu položte porce králíka a zalijte olivovým olejem. V průběhu pečení dle potřeby podlévejte vývarem. Průběžně maso kontrolujte a pečte zhruba 45 minut.
Doporučujeme podávat s celozrnným knedlíkem, bramborem a nebo třeba rýží či lehkou zeleninou přílohou.
2 kusy | Cibule | |
40 ml | Olej olivový | |
100 g | Květák | |
2 kusy | Paprika červená | |
500 g | Maso králičí | |
2 špetky | Sůl | |
2 špetky | Pepř | |
60 g | Zelí kysané | |
100 ml | Zeleninový vývar |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
Komentáře k receptu
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se