Perkelt s tarhoňou

Doba přípravy: 40 min. | Vytvořil:

Perkelt s tarhoňou

Perkelt s tarhoňou

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kostky. Doporučujeme použít vepřovou plec. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.


V kastrolu rozehřejte lžíci másla a asi 2 minuty na středním plameni restujte cibuli. Přidejte maso a opečte jej ze všech stran, přibližně 10 minut. Osolte, opepřete a přisypte papriku, rychle promíchejte. Opékejte ještě 1 minutu a poté zalijte 100 ml zel. vývaru, společně přiveďte k varu.


Nakrájejte rajčata, papriky a je přisypte je k masu. Přikryjte směs poklicí a nechte ji zrhuba 45 minut na velmi mírném ohni probublávat.

 

Na posledních 20 minut odkryjte pokličku, ať se tekutina odpaří a šťáva zhoustne.


Nakonec směs podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s tarhoňou uvařenou dle návodu na obalu.

Ingredience - 2 porce

10 g Máslo
1 kus Cibule červená
2 kusy Paprika červená
200 g Maso vepřové libové
80 g Tarhoňa vařená
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
4 kusy Rajčata
2 špetky Koření paprika mletá
200 ml Zeleninový vývar

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.