Placky z cizrny

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Placky z cizrny

Placky z cizrny

Cizrna je chutná luštěnina, kterou můžete znát i pod názvem "římský hrách". Je zdraví prospěšná a navíc neobsahuje lepek, takže je vhodná při bezlepkové dietě.

 

Cizrnovou mouku, vodu, olej a sůl umixujte do hladkého těsta. Pokud nemáte po ruce cizrnovou mouku, můžete ji nahradit přes noc namočenou cizrnou nebo cizrnou z plechovky. Dejte pozor, aby nebylo těsto příliš řídké. Mělo by mít konzistenci a hustotu asi jako těsto na lívance. Pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu cizrnové mouky. 

 

Pomocí naběračky vlijte těsto na rozpálenou nepřilnavou pánev. Navrch nasypte rozmarýn (nebo jiné bylinky, které máte po ruce) a pozvolna opékejte, aby se placka nespálila. Po chvilce otočte a upečte dozlatova i z druhé strany. 

 

Recepty z cizrny jsou stále oblíbenější pro příjemnou chuť a široké možnosti využití hlavně u celiaků, diabetiků i vegetariánů. 

Ingredience - 2 porce

2 špetky Sůl
2 sklenice Voda
10 g Rozmarýn
40 ml Olej řepkový
150 g Mouka cizrnová

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.