Plněná šťavnatá cuketa

Doba přípravy: 35 min. | Vytvořil:

Plněná šťavnatá cuketa

Plněná šťavnatá cuketa

Cukety omyjte, podélně rozpůlte a pořádně vydlabte dužinu, tím více směsi se do cuket následně vejde. Cukety dejte na plech vyložený pečícím papírem.


Vydlabanou dužinu nasekejte na menší kousky, které později použijete do "masové" směsi.

 


V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, na který příjde zesklovatět na drobno nakrájená cibule. Dále přidejte uvařené (v zeleninovém vývaru) sójové maso a smažte zhruba 5 minut za občasného zamíchání. Sójové maso v případě potřeby zaměňte za klasické mleté maso.

 

Do pánve přidejte rajčata nakrájená na kostičky, vydlabanou dužinu z cukety, prolisujte stroužek česneku a přidejte ještě petrželku nasekanou na drobno. Směs dochuťte podle chuti solí, pepřem a provensálskými bylinkami.

Stáhněte plamen a duste směs, dokud zelenina dobře nezměkne. Potrvá to zrhuba 10-15 minut.


"Masovou směsí" potom naplňte vydlabané cukety, a dobře upěchujte.


Cukety pečte cca na 30 min (podle velikosti cukety) v troubě vyhřáté na 180°C. Posledních 5 min pečení můžete cukety posypat oblíbeným strouhaným sýrem.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
2 ml Olej olivový
2 hrstě Rajčata cherry
2 kusy Cibule červená
1 hrst Ořechy vlašské
2 kusy Cuketa
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Petržel nať
250 g Sójové maso
2 g Citrónová šťáva čerstvá
2 špetky Koření provensálské

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.