Pohankové perníčky

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Pohankové perníčky

Pohankové perníčky

Pohanka je přirozeně bezlepková a tento recept je tudíž vhodný při celiakii, alergii na lepek a vůbec pro každého, kdo má rád zdravé mlsání.

 

Nejdříve si v míse smíchejte všechny sypké suroviny, tedy pohankovou mouku, prášek do pečiva a podle chuti perníkového koření.

 

V jiné misce si ušlehejte změklé máslo s medem. Poté do krému zašlehejte také vejce a postupně přisypávejte smíchané sypké suroviny.

 

Vypracujte kompaktní hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po odležení vyválejte z těsta 3 mm silný plát a vykrajujte různé tvary.

 

Pečte v troubě na 170° asi 10 minut. Hotové perníčky můžete zdobit podle libosti nebo je jíst samotné.

Ingredience - 2 porce

30 g Máslo
2 kusy Vejce
2 lžičky Med včelí (7 g)
120 g Mouka pohanková
6 g Kypřící prášek do pečiva
2 špetky Perníkové koření

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.