Polentové knedlíky plněné hlívou

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Polentové knedlíky plněné hlívou

Polentové knedlíky plněné hlívou

Do hrnce dejte vodu, sůl, máslo (nebo olej) a přiveďte k varu. Přisypte polentu a míchejte cca 3-4 minuty, než se začne tvořit koule těsta, která se nechytá se stěny hrnce. Odstavte a nechte zchladnout. Dejte vařit do většího hrnce vodu na knedlíky.

 

Na 1 lžíci oleje na pánvičce necháme zesklovatět 1/2 cibule, přidejte nakrájenou hlívu a za stálého míchání restujeme, než se odpaří všechna voda z hlívy. Přidáme vejce, sůl, pepř, promíchejte a dejte stranou .

 

Opět na lžíci oleje nechte zesklovatět druhou polovinu nasekané cibule, přidejte špenát a na snížené teplotě nechte dobře prohřát. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce a míchejte, dokud se vejce nesrazí (kdo nemá rád - nebo nechce konzumovat příliš mnoho vajec, může tento krok vynechat).

 

Do vychladlé polenty přidejte solamyl nebo kukuřičný škrob (na 1 porci 2 lžičky) a ze vzniklého hladkého těsta udělejte placičky velikosti dlaně. Na každou placičku dejte lžičku hlívy a uzavřete ji do kulatého tvaru. Všechny hotové knedlíky vložte do vody přivedené k varu, lehce promíchejte a vařte, dokud nevyplavou knedlíky - cca 4 minuty.

 


Na talíř dejte připravený špenát a na něj rozmístěte uvařené knedlíky, 4-5 na porci.. Dále můžete ozdobit orestovanou cibulkou podle chuti.

Ingredience - 2 porce

16 g Máslo
2 stroužky Česnek
200 g Hlíva ústřičná
2 ml Olej olivový
2 kusy Vejce
1 kus Cibule červená
200 g Špenát čerstvý
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
10 g Škrob kukuřičný
400 ml Voda
200 g Polenta

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.