Polévka z pečené červené řepy

Doba přípravy: 35 min. | Vytvořil:

Polévka z pečené červené řepy

Polévka z pečené červené řepy

Říká se, že červená řepa má blahodárné účinky na lidské zdraví. Zejména pro někoho, kdo má problémy s krví. A také se říká, že zlepšuje náladu. Tak si udělejte svoji řepovou a mějte hezčí den!

Polévku můžete udělat z vařené nebo pečené řepy. My ji doporučujeme upéct, má pak lepší chuť.

 

 

 

Na 4 menší porce:

  • 5-6 kusů řepy
  • 1 velká cibule
  • máslo/olej na zesklovatění cibulky
  • plnotučné mléko – na zjemnění
  • Zeleninový vývar
  • Majoránka
  • Sůl a pepř

 

 

Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky – čím menší, tím se budou kratší dobu péct. Řepu upečeme v troubě, přidáme k cibulce, kterou jsme si usmažili na másle a vše zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina ponořená.

 

Chvíli povaříme a potom vše rozmixujeme. Můžeme přidat rostlinnou smetanu, kokosové mléko nebo plnotučné mléko na zjemnění chuti.

 

Dobrou chuť!

Dalšími polévkami se můžete inspirovat zde.

Ingredience - 2 porce

1 kus Cibule
2 g Máslo
2 ml Mléko plnotučné
180 g Červená řepa
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Majoránka
2 ml Zeleninový vývar

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.