Polévka z pečených paprik

Doba přípravy: 50 min. | Vytvořil:

Polévka z pečených paprik

Polévka z pečených paprik

Krásné červené papriky jsou dominantou léta. Jejich výrazná barva je způsobená velkým množstvím flavonoidů, což jsou důležité antioxidanty. Paprika mimo to obsahuje několikanásobně víc vitamínu C než citrusové plody.

 

Červené papriky si omyjte, podélně překrojte v půli a vyndejte jádřinec se semínky. Poloviny paprik rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200° přibližně 20 minut dozlatova. 

Upečené papriky nechte vychladnout a poté je zbavte slupky. Díky předešlému pečení by to mělo jít poměrně snadno.

 

Poté si oloupejte bramboru a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Dále si na kapce rozpáleného olivového oleje osmahněte nasekaný česnek a cibuli, přidejte oloupané pečené papriky a nastrouhanou bramboru a zalijte domácím zeleninovým vývarem. Pokud nemáte vývar, postačí vám voda. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.

 

Na závěr celou směs rozmixujte do hladkého krému, osolte, opepřete a ochuťte balzamikovým octem.

Na talíři ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.  

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 stroužky Česnek
100 g Brambory
2 hrstě Bazalka čerstvá
20 ml Olej olivový
6 kusů Paprika červená
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
600 ml Zeleninový vývar
6 g Ocet balzamiko

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.