Pórek s mrkví a tymiánem

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Pórek s mrkví a tymiánem

Pórek s mrkví a tymiánem

Pórek a mrkev představují jednu z nejznámějších a nejdostupnějších druhů zeleniny u nás. K sehnání jsou po celý rok a vybírat si můžete z lokálních kousků. Neohrnujte nad lokálními produkty určitě nos! I z na první pohled obyčejné kořenové zeleniny, vykouzlíte nepřeberné množství receptů. Navíc mimo dobrou dostupnost vás zajisté potěší také příznivá cena. Inspirujeme vás.

 

Zeleninu si důkladně očistěte. Pórek doporučujeme nakrojit podélně a řádně propláchnout všechny vrstvy vodou, předejdete tak kamínkům ve vašem obědu. Zeleninu nakrájejte na půlkolečka a v cedníku ještě jednou důkladně propláchněte a nechte okapat.

 

Mrkev si nastrouhejte na hrubém struhadle. V pánvi si rozpalte lžičku kokosového oleje (pokud máte nepřilnavou pánev olej použít nemusíte). Pórek  opékejte asi dvě minuty pak přidejte mrkev, tymián, trochu soli, pepře a další dvě minuty společně opékejte.

 

Takto připravenou směs můžete použít jako přílohu k jakýmkoli druhům masa, rybám, tofu nebo taky jako teplý salát

Ingredience - 2 porce

2 kusy Mrkev
1 kus Pórek
6 g Tymián
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 ml Olej kokosový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.