Řepový hummus

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Řepový hummus

Řepový hummus

Červená řepa okouzlí nejen svou nádhernou barvou ale také pozitivními účinky na naše zdraví. Obsahuje množství vitamínů, železa a také důležitý antioxidant betanin. V kombinaci s cizrnou je to doslova vitaminová bomba.

 

Nejdříve si připravte cizrnu. Nechte ji přes noc odmočit ve vodě, druhý den vodu slijte a cizrnu uvařte do měkka v čerstvé vodě.

 

Červenou řepu si můžete koupit předvařenou, nebo si ji uvařit či upéct sami. Záleží na vás.

 

Uvařenou řepu nakrájejte na menší kousky a dejte ji do mixéru. Přidejte také vařenou cizrnu, olivový olej, česnek a tahini pastu a vše společně dobře rozmixujte v hladkou pastu. Můžete přidat také trochu čisté vody.

 

Na závěr ochuťte solí, pepřem, římským kmínem a citronovou šťávou.

 

Podávejte s nasekanými oříšky a bylinkami.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
40 ml Olej olivový
80 g Červená řepa
80 g Cizrna v suchém stavu
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
10 g Pasta tahini
2 g Citrón
2 špetky Římský kmín

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.