Rizoto na thajský způsob

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Rizoto na thajský způsob

Rizoto na thajský způsob

Rizoto na thajský způsob vás okouzlí svou pikantností. Chilli obsahuje štiplavý alkaloid kapsaicin, který působí analgeticky a antibakteriálně. Chilli je navíc skvělým pomocníkem při hubnutí.

 

Nejdříve si připravte rýži. Dobře ji propláchněte a poté ji dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu.

 

Papriky si nakrájejte na menší kostičky a chilli papričku na jemno (nemusíte ji dávat do jídla celou i se semínky, pokud neholdujete příliš pálivému jídlu).

 

Na pánvi si rozpalte ghee přihoďte pokrájenou papriku i chilli a osmahněte. Poté přidejte uvařenou rýži a kokosové mléko. Vše společně krátce poduste.

 

Nakonec odstavte z plotny a přimíchejte špenát, limetkovou šťávu a čerstvou kůru (ale jen v případě, že nemáte chemicky ošetřenou limetku, ale BIO limety).

 

V troubě při 180°C  po dobu 10 minut opražte kešu ořechy, kterými nakonec posypete rizoto a můžete podávat.

Ingredience - 2 porce

1 kus Paprika červená
1 kus Paprika žlutá
1 kus Paprika zelená
40 g Špenát čerstvý
2 hrstě Ořechy kešu
2 kusy Chilli paprička
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
120 g Rýže celozrnná
1 kus Limetka
100 ml Mléko kokosové
30 g Máslo ghee

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.