Rizoto s cuketou a hlívou

Doba přípravy: 50 min. | Vytvořil:

Rizoto s cuketou a hlívou

Rizoto s cuketou a hlívou

Připravte si zeleninu a hlívu ústřičnou. Cibuli oloupejte a pokrájejte na drobné kousky, mladou cuketku omyjte (loupat ji nemusíte) a nakrájejte na menší kostičky. Očištěnou hlívu pokrájejte na nudličky.

 

Dejte si vařit celozrnnou rýži podle návodu, jak jste zvyklí.

 

Rozpalte si pánev a rozehřejte na ní olivový olej. Přidejte cibuli a orestujete do sklovata. Poté přidejte cuketu a chvilku společně opékejte. Dochuťte kmínem, solí a pepřem podle libosti. Pokud máte rádi výraznou houbovou chuť, můžete přidat i čajovou lžičku houbového koření.

 

Do směsi vmíchejte hlívu a chvíli poduste, dokud hlíva nepustí šťávu a pak přilijte přibližně 1 dcl vody a kapku sojové omáčky podle chuti. Poté do směsi vmíchejte předem uvařenou rýži a chvilku duste, dokud se voda do rýže nevstřebá.

 

Jedná se o dietní oběd vhodný do parných letních dnů nebo lehkou zdravou večeři. Hlíva ústřičná je houba, která má v kuchyni široké využití. Navíc má protizánětlivé účinky a pomáhá regulovat hladinu cholesterolu v krvi. 

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
200 g Hlíva ústřičná
40 ml Olej olivový
2 kusy Cuketa
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Kmín
180 g Rýže celozrnná
8 g Omáčka sojová

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.