Rizoto s mrkví, hráškem a parmazánem

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Rizoto s mrkví, hráškem a parmazánem

Rizoto s mrkví, hráškem a parmazánem

Orestujeme jarní cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a hrášek. Podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme propláchnutou rýži. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř. Promícháme a dolijeme vodou cca 1 cm nad okraj rizota. Dusíme asi 20 minut. Podáváme ozdobené parmazánem.  

Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena. 

Ingredience - 2 porce

200 g Mrkev
200 g Hrášek čerstvý
10 ml Olej olivový
2 kusy Cibule jarní
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
400 g Rýže celozrnná
200 ml Zeleninový vývar
20 g Rozmarýn
30 g Sýr parmazán strouhaný

Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.