Orestujeme jarní cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a hrášek. Podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme propláchnutou rýži. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř. Promícháme a dolijeme vodou cca 1 cm nad okraj rizota. Dusíme asi 20 minut. Podáváme ozdobené parmazánem.
Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena.
2 kusy | Mrkev | |
200 g | Hrášek čerstvý | |
10 ml | Olej olivový | |
2 kusy | Cibule jarní | |
2 špetky | Sůl | |
2 špetky | Pepř | |
400 g | Rýže celozrnná | |
200 ml | Zeleninový vývar | |
20 g | Rozmarýn | |
30 g | Sýr parmazán strouhaný |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
Komentáře k receptu
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se