Rýžové palačinky

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Rýžové palačinky

Rýžové palačinky

Rýžová mouka je velmi chutná zejména do moučníků a dezertů, navíc je přirozeně bezlepková, tudíž je skvělá při celiakii nebo alergii na lepek. Na těchto palačinkách si ale zaručeně pochutná úplně každý.

 

Vyberte si vyzrálý banán a rozmačkejte ho vidličkou. Poté přidejte vejce a společně vyšlehejte. Za stálého šlehání přisypávejte mouku se špetkou soli a postupně přilévejte rýžové mléko tak, aby se neutvořily hrudky.

 

Když je těsto hladké, nechte ho alespoň 15 minut odstát a poté opékejte na nepřilnavé pánvi dozlatova jako klasické palačinky.

 

Hotové palačinky ozdobte čerstvým ovocem a dvěma lžicemi zakysané smetany.  

Ingredience - 2 porce

200 g Banán
2 kusy Vejce
60 g Smetana zakysaná
2 špetky Sůl
200 g Mouka rýžová
200 ml Mléko rýžové

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.