Salát s pečenou dýní a tarhoňou

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Salát s pečenou dýní a tarhoňou

Salát s pečenou dýní a tarhoňou

Těstoviny tarhoňa uvařte v osolené vodě doměkka dle návodu. Dále je seďte a nechte okapat.

 

Dýni Hokkaido nakrájejte na kostky, promíchejte se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby na 200 °C, dokud dýně nezměkne - trvá to cca 20-30 minut.

 

V misce promíchejte ingredience na zálivku. Přidejte tarhoňu, promíchejte a nechte v lednici odpočívat.

Upečenou dýni nechte trochu zchladnout a následně přidejte k těstovinám.

 

Na talíř rozprostřete salát polníček, doprostřed vložte těstoviny, posypte pokrájeným avokádem (1/4 na 1 porci) a je hotovo.

 

Zálivka:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0,5 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce najemno pokrájené červené cibule
  • 1 lžička sušeného estragonu
  • 1 lžička tekutého medu
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • sušená chilli paprička
  • sůl

 


 

Ingredience - 2 porce

2 ml Olej olivový
2 lžičky Med včelí (7 g)
0.5 kusů Cibule červená
100 g Polníček
500 g Dýně hokkaido (po tepelné úpravě)
2 kusy Chilli paprička
60 g Avokádo čerstvé
100 g Tarhoňa vařená
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Citrónová šťáva čerstvá
2 špetky Zázvor mletý

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.