Salát tabouleh

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Salát tabouleh

Salát tabouleh

 

Salát inspirovaný Blízkým východem, ten správný šmrnc mu dodává křupavá okurka, červená paprika a citronová kůra.  V jednoduchosti je krása, přesvědčte se sami!

 

Bulgur několikrát propláchněte vodou na jemném cedníku. Sceďte a  připravte podle návodu na obale. Po uvaření bulgur v míse zakapejte citronovou šťávou, přidejte kapku olivového oleje a osolte.
 

Ve velké míse promíchejte citronovou kůru z bio citrónu s červenou cibulí, okurkou, rajčaty, petrželkou, mátou, kmínem a lžičkou soli. Všechnu zeleninu si předem omyjte a pokrájejte na menší kousky.

 

Přisypte připravený bulgur, zakápněte olivovým olejem, promíchejte a případně dochuťte ještě solícitronovou šťávou.

 

TIP: Libanonci tabouleh podávají se skrojky citronu a nabírají salátovými listy.

Ingredience - 2 porce

20 ml Olej olivový
2 hrstě Rajčata cherry
0.5 kusů Cibule červená
60 g Bulgur
1 kus Okurka salátová
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
30 g Petržel nať
10 g Máta bylinka
250 g Citrón
2 špetky Římský kmín

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.