Salát z grilované zeleniny

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Teplý salát z grilované zeleniny je vítanou dietní večeří. Zelenina by díky svým prospěšným látkám měla tvořit každodenní bohatou součást našeho jídelníčku. Zeleninu bychom navíc ve většině případů měli konzumovat i se slupkou, protože ta zpravidla obsahuje cenné antioxidanty a vlákninu.

 

Začněte tak, že si omyjete a očistíte veškerou zeleninu. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlměsíčky, lilek na kolečka, cuketu na hranolky, papriku bez jádřince na větší proužky a rajčátka můžete nechat vcelku. 

 

Připravenou a nakrájenou zeleninu dejte do misky, zakápněte kvalitním olivovým olejem, posypte sušenou bazalkou a zlehka promíchejte, aby se zelenina obalila olejem.

Poté máte několik možností. Můžete vše vyskládat na připravený plech vyložený pečícím papírem a péct v předehřáté troubě na 220° dokud zelenina nezezlátne, nebo zeleninu opéct na zahradním grilu, nebo ji usmažit na kvalitní pánvi. 

 

Pečenou zeleninu promíchejte s hrstí čerstvé rukoly, ochuťte solí a pepřem. pro výraznější chuť můžete zakápnout čerstvou šťávou s citronu.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
10 g Bazalka sušená
40 ml Olej olivový extra panenský
2 hrstě Rajčata cherry
1 kus Lilek
2 kusy Paprika červená
2 hrstě Rukola
1 kus Cuketa
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
100 g Citrón

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.