Salát z mrkve a řepy

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Salát z mrkve a řepy

Salát z mrkve a řepy

Pórek a červená řepa představují jedny z nejznámějších a nejdostupnějších druhů zeleniny u nás. K sehnání jsou po celý rok a vybírat si můžete z lokálních kousků. Neohrnujte nad lokálními produkty určitě nos! I z na první pohled obyčejné kořenové zeleniny, vykouzlíte nepřeberné množství receptů. Navíc mimo dobrou dostupnost vás zajisté potěší také příznivá cena. Inspirujeme vás.

 

Mrkev a řepu nastrouhejte najemno, přidejte pokrájený pórek. Osolte, přidejte bazalku a zakápněte malinko umeooctem. Takto připravený salát se hodí jako příloha k masu, rybám nebo také rostlinným náhražkám, jako je tofu, tempeh apod.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Mrkev
2 hrstě Bazalka čerstvá
400 g Červená řepa
1 kus Pórek
2 špetky Sůl
10 lžiček Umeocot

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.