Salát z nových brambor s rukolou

Doba přípravy: 35 min. | Vytvořil:

Salát z nových brambor s rukolou

Salát z nových brambor s rukolou


Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu osolte, přiveďte k varu a brambory vařte téměř doměkka, potrvá to zhruba 20 minut. Do trouby dejte péct na kousky nakrájeného (neloupaného, pouze omytého) batátu - pečte do změknutí cca 20 minut.

 


Mrkev zatím očistěte a nakrájejte na kolečka. Mezitím si připravte dresink. Jogurt dejte do misky s majonézou (ve veganské verzi stačí použít sojanézu a rostlinný jogurt),  hořčicí a olejem a lehce vidličkou rozšlehejte. Dále jej dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem. Dresing dejte na chvíli do chladu odpočinout.

 


Uvařené brambory slijte, nechte lehce zchladnout a oloupejte. Nakrájejte je na čtvrtky, nebo menší na polovinu. Dále je smíchejte s mrkví a polovinou dresinku. Přidejte také vychládlé batáty.

 

Salát nechte v pokojové teplotě zcela vychladnout.

 

 

Vychladlé brambory dochuťte ještě podle chuti solí a pepřem. Přidejte k nim dobře omytý salát rukola a servírujte se zbylým dresinkem.

 

 

Dresink z jogurtu (na 4 porce)

  • 250 g řeckého jogurtu
  • 2  lžíce majonézy
  • 1 lžička hořčice medové nebo plnotučné
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy

Ingredience - 2 porce

1 kus Mrkev
2 g Hořčice plnotučná
200 g Brambory
2 ml Olej olivový
2 hrstě Rukola
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Citrónová šťáva čerstvá
130 g Jogurt řecký bílý 0 % tuku
100 g Brambory batáty pečené

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.