Salátek z grilované zeleniny

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Salátek z grilované zeleniny

Salátek z grilované zeleniny

Zeleninu nakrájejte na větší kousky, smíchejte s 3 lžícemi oleje, solí, pepřem a kořením podle chuti.

 

Zeleninu rozprostřete do větší zapékací mísy a dejte na asi 20 až 30 minut pod gril, občas zeleninovou směs promíchejte. Hotový salát posypte petrželkou, nebo jinými oblíbenými bylinkami a zakápněte citrónovou šťávou. Salát můžete podávat jak za tepla, tak za studena.

 

K pečené zelenině si můžete připravit oblíbený jogurtový dip, nebo vyzkoušet například skvělé a šťavnaté guacamole!

 

Takto připravený salát se hodí jako hlavní zeleninové jídlo, nebo jako velmi chutná příloha k masu na grilování.

Ingredience - 2 porce

1 kus Mrkev
100 g Petržel kořen
2 ml Olej olivový
2 hrstě Rajčata cherry
200 g Červená řepa
1 kus Paprika červená
1 kus Paprika bílá
1 kus Paprika žlutá
1 kus Cuketa
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Petržel nať
2 g Citrónová šťáva čerstvá
280 g Brambory batáty pečené

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.