Seitanová čína

Doba přípravy: 35 min. | Vytvořil:

Seitanová čína

Seitanová čína

Seitanová čína je ideálním receptem pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na orientálním receptu a nahradit maso roslinnou alternativou. Seitan je totiž ve své podstatě pšeničný lepek, ale masu je svou konzistencí podobný více než například sójové maso.

 

Omytou a očištěnou zeleninu a žampiony pokrájejte na menší kousky. Rostlinné maso seitan nakrájejte na nudličky.

 

Rozpalte kvalitní nepřilnavou pánev a krátce na ní orestujete pokrájenou zeleninu. Poté okořeňte podle chuti a přidejte nakrájený seitan.

Celou směs krátce poduste, přilijte sójovou omáčku a škrob rozmíchaný v troše vody. Vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne.

 

Tato vegetariánská čína se nejlépe hodí k vařené rýži nebo k rýžovým nudlím.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 kusy Paprika červená
2 kusy Paprika žlutá
2 kusy Paprika zelená
1 kus Pórek
160 g Žampiony čerstvé
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Koriandr mletý
2 špetky Kurkuma mletá
10 g Omáčka sojová
2 g Škrob kukuřičný
200 g Maso Seitan

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.