Smetanová polévka s nočky

Doba přípravy: 35 min. | Vytvořil:

Smetanová polévka s nočky

Smetanová polévka s nočky

Houby přinášejí chutné pokrmy se skvělou zemitou chutí. Tahle polévka s přehledem obstojí i na svátečním stole. Houbovo-šalvějové nočky v ní, jsou prostě neodolatelné!

 

Ve větším hrnci rozehřejte máslo, orestujte cibuli a přidejte houby. Vše opékejte doměkka cca 10–15 minut. Okořeňte solí a pepřem a zamíchejte.

 

Cca 2–3 lžíce opečených hub odeberte a odložte stranou. Ke zbytku hub v hrnci přidejte brambory, zalijte vývarem a uvařte doměkka. Poté směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

 

Odložené houby nasekejte nadrobno, dejte je do misky, přidejte vejce a šalvěj, osolte a opepřete. Promíchejte a směs zahustěte strouhankou do takové hustoty, aby šly tvarovat nočky. Do rozmixované polévky zavařte nočky a polévku vařte cca 5 minut. Poté přilijte smetanu, nechte polévku přejít varem a odstavte.

 

Polévku podávejte posypanou petrželkou a nebo pažitkou. 

 

Vyzkoušejte také další houbové recepty.

 

1 hrnec/6 porcí polévky

  • 2 lžíce másla
  • 1 červená cibule
  • 400g čerstvých/sušených lesních hub
  • sůl a pepř
  • 4 brambory
  • 1,2 litru zeleninového vývaru
  • 1 bio vejce
  • hrstka šalvěje
  • strouhanka dle potřeby
  • 200ml smetany na vaření (12%)

+ petrželka nebo pažitka na ozdobení 

Ingredience - 2 porce

2 g Máslo
2 g Brambory
2 kusy Vejce
0.5 kusů Cibule červená
2 hrstě Pažitka
2 g Strouhanka
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Petržel nať
140 g Houby čerstvé
400 ml Zeleninový vývar
60 g Smetana na vaření 10%
2 špetky Šalvěj

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.