Sójo knedlo zelo

Doba přípravy: 40 min. | Vytvořil:

Sójo knedlo zelo

Sójo knedlo zelo

Cibulku nakrájejte na jemno a orestujte na pánvi, po chvíli přidejte na nudličky pokrájené zelí, přiklopte pokličkou a cca 10 minut poduste.

 

Sójové maso je dehydratovaný sójový protein, který se vyrábí z odtučněné mouky. Výhoda sójového masa tkví v jeho dostupnosti, seženete ho za pár korun dnes již prakticky v každém obchodě. Sójové maso navíc obsahuje až 50 % bílkovin a naopak velmi málo tuku. Nízká je také jeho kalorická hodnota. Neobsahuje lepek a má velký podíl vlákniny.  Sehnat se dá ve formě kostek, nudliček, plátků nebo granulátu a to v natural nebo ochucené podobě. Pro tento recept doporučujeme sójové plátky

 

Sójové maso uvařte dle návodu. Doporučujeme vařit v zeleninovém vývaru a poté řádně "vyždímat".

Do menší zapékací mísy dejte kousek másla nebo oleje a vložte na chvíli do trouby. Na takto připravený pekáč položte plátky uvařeného a vyždímaného rostlinného masa, okořeňte (kmín, sůl, pepř, sójovka) a mašlovačkou trochu potřete olejem. Vložte do vyhřáté trouby (220 - 250°C) a pečte.

 

Jakmile se začne tuk spékat, podlijte trochou vývaru (půl cm), ve kterém se vařilo sójové maso. K plátkům po cca 10 minutách přidejte kolečka cibule a celé plátky česneku, Vodu průběžně dolévejte a obracejte sojové plátky asi 30 minut. Podávejte s celozrnným knedlíkem.

 

 

Ingredience - 2 porce

1 kus Cibule
100 g Máslo
2 stroužky Česnek
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
50 g Sójové maso
200 ml Zeleninový vývar
60 g Rajčatový protlak
300 g Zelí bílé
6 kusů Celozrnný knedlík

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.