Špaldové perníčky

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Špaldové perníčky

Špaldové perníčky

Špalda je zdravější alternativa klasické pšenice. Obsahuje významné množství vitamínů a minerálních látek. Kromě toho v ní ale nenajdete žádný cholesterol a využijete ji také při dietách.

 

Prosátou mouku si nasypte do mísy nebo na vál a poté přidávejte také ostatní suroviny, tedy med, vejce, ořechy, perníkové koření a olej.

 

Vše pečlivě smíchejte a zpracujte rukama. Těsto nemusíte nechávat odležet v lednici a můžete ho rovnou vyválet na tloušťku asi 3 mm.

 

Z těsta vykrajujte jednotlivé tvary, které přesunete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°asi 10 minut.

 

Upečené perníčky můžete ozdobit podle libosti. Skladujte v chladu. 

Ingredience - 2 porce

2 kusy Vejce
4 lžičky Med včelí (7 g)
2 hrstě Ořechy vlašské
1 lžice Olej slunečnicový
54 g Mouka špaldová celozrnná
6 špetek Perníkové koření

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.