Špenátové penne

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Špenátové penne

Špenátové penne

Těstoviny uvařte dle návodu. Doporučujeme volit těstoviny celozrnné - pohankové, žitné nebo třeba rýžové. Docílíte tak nutričně vyváženějšího a hodnotnějšího jídla, než při použití klasických pšeničných těstovin. To samé platí i u jiných obilovin nebo třeba pečiva.

 

Špenát omyjte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Nakrájejte si šalotku a česnek. Na másle obojí orestujte, přidejte špenát, trošku osolte a cca 5 minut nechte společně podusit.

 

Dále přidejte rozdrobený sýr a zalijte smetanou, nechte společně chvíli prohřát.

 

Na závěr promíchejte špenát s těstovinami a ozdobte cherry rajčátky pokrájenými na měsíčky a čerstvou bazalkou.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
2 hrstě Bazalka čerstvá
2 hrstě Rajčata cherry
2 kusy Cibule šalotka
200 g Špenát čerstvý
60 g Sýr plísňový niva
2 špetky Sůl
50 g Smetana 12%
160 g Těstoviny celozrnné
20 g Máslo ghee

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.