Špenátovo-artyčoková směs

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Špenátovo-artyčoková směs

Špenátovo-artyčoková směs

Špenát se právem řadí mezi superpotraviny. Obsahuje totiž velké množství prospěšných antioxidantů. Je také skvělý pro náš zrak, takže je rozhodně dobré si ho občas dopřát v chutném pokrmu.

 

Nejdříve si připravte quinuu. Namočte ji na 5 až 10 minut do studené vody a poté vodu slijte. Poté dejte quinuu vařit do čerstvé mírně osolené vody a vařte asi 15 minut. Nakonec odstavte z plotny a nechte ještě 5 minut dojít.

 

Na rozpálené pánvi orestujte s kapkou oleje cibuli a utřený česnek. Dejte pozor, aby vám česnek nezhořkl. Poté přidejte listový špenát a nechte jej zavadnout. Artyčoky slijte, pokrájejte a přimíchejte do směsi na pánvi. Snižte teplotu na minimum a nechte vše prohřívat.

 

Na druhé pánvi zatím rozpusťte trochu másla ghee, přidejte mouku a mléko a přiveďte směs k varu za stálého míchání. Poté přisypte nastrouhaný eidam a nechte ho rozpustit v omáčce.

Ve větší míse si smíchejte uvařenou quinou, směs se špenátem, sýrovou omáčku, sýr feta pokrájený na kostičky a kuřecí prsní řízek pokrájeny na menší nudličky. Důkladně vše promíchejte a vsypte do předem vymazaného pekáčku.

 

Celozrnnou strouhanku smíchejte s olejem a přelijte touto směsí pekáček. Ten dejte následně do trouby péct na 180° na 25 minut.

Před podávání nechte chvilku vychladnout. 

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.