Steak z hovězí svíčkové s rozmarýnovými bramborami a houbovým salátem

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Steak z hovězí svíčkové s rozmarýnovými bramborami a houbovým salátem

Steak z hovězí svíčkové s rozmarýnovými bramborami a houbovým salátem

Plátek svíčkové necháme ohřát na pokojovou teplotu, potřeme jej olivovým olejem, osolíme a opepříme. Maso opečeme 4 minuty z každé strany na rozpálené pánvi. Maso po opečení zabalíme do alobalu aby nám neutekla žádná šťáva. Na stejné pánvi opečeme  najemno nakrájenou cibulku. Přilijeme vinný ocet, přidáme houby, tymián a necháme pěkně prohřát, poté sundáme z plotýnky a necháme odstát. Brambory nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme do zapékací mísy spolu s plátky česneku a nasekaným rozmarýnem. Dáme zapékat do trouby předehřáté na 180°C na dobu cca 20 minut, dokud brambory nebudou opečené dozlatova. Maso vyndáme z alobalu, polijeme vzniklou šťávou, přidáme omáčku z hub a brambory ozdobíme kouskem rozmarýnu. 

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 stroužky Česnek
200 g Brambory
4 ml Olej olivový extra panenský
50 g Žampiony čerstvé
20 g Tymián
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
20 g Rozmarýn
16 g Ocet vinný
300 g Hovězí svíčková
50 g Hřib čerstvý
50 g Lišky obecné

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.