Štola

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Štola

Štola

Vánoční štola je sladké pečivo, které najdeme v období adventu zejména v Německu. Pokud chcete zdravější variantu rozhodně využijte celozrnnou mouku, která obsahuje více prospěšných látek než mouka bílá. Skvělou chuť dodají také oříšky plné zdravých tuků.

 

Nejdříve smíchejte mouku s cukrem. Mandle rozemelte a přidejte je k mouce a cukru, poté vmíchejte také tvaroh, vejce, změklé máslo, posekané vlašské ořechy, rozinky a citronovou kůru. 

 

Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto klidně v robotu. Z hotového těsta vytvořte silnější plát a přeložte jednu jeho polovinu přes druhou. Hotovou štolu můžete potřít rozehřátým máslem.

 

Připravenou štolu přesuňte na pečicím papírem vyložený plech a pečte ve vyhřáté troubě na 180° asi 40 minut.

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.