Šťouchané brambory s pečeným tempehem a se zelím

Doba přípravy: 45 min. | Vytvořil:

Šťouchané brambory s pečeným tempehem a se zelím

Šťouchané brambory s pečeným tempehem a se zelím

Pokud hledáte jednoduchý bezmasý oběd, zkuste šťouchané brambory s tempehem. Bonusem pro vaše zdraví je navíc kysané zelí, které má mnoho blahodárných účinků, zejména je bohaté na vitamín C.

Tempeh je tradiční pokrm z Indonésie a je stejně jako tofu vyráběn ze sójových bobů. Díky šetrnému výrobnímu procesu si uchovává mnoho vitamínů, hlavně vitamíny řady B

 

Nejdříve ze všeho si připravte brambory. Oloupejte je, omyjte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v mírně osolené vodě do měkka tak, jak jste zvyklí.

 

Kysané zelí propláchněte v cedníku a nechte okapat. Okapané zelí pokrájejte na menší kousky, aby se dobře jedlo, a vmíchejte do vařených zcezených brambor. Poté zelí a brambory společně ušťouchejte.

 

Když máte zelné brambory hotové, pusťte se do tempehu. Nakrájejte uzený tempeh na plátky a opečte na kvalitní pánvi. Když je tempeh hotový osmažte na stejné pánvi na kapce oleje trochu cibulky. Zlatavě osmaženou cibulkou na talíři dozdobte šťouchané brambory a můžete servírovat. 

Ingredience - 2 porce

1 kus Cibule
240 g Brambory
2 špetky Sůl
2 špetky Kmín
200 g Zelí kysané
160 g Tempeh uzený
10 ml Olej řepkový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.