Svěží fenyklové rizoto

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Svěží fenyklové rizoto

Svěží fenyklové rizoto

Nejdříve si uvaříme rýži a to tak že si ji opláchneme a nasypeme do hrnce. Rýži zalijeme 200ml vody a vaříme, dokud se neodpaří všechna voda (doporučuji, ale vařit v rýžovaru). Dále, si nakrájíme fenykl na malé kousky. Na pánev dáme trošku olivového oleje a za stálého míchání opékáme fenykl. Až změkne, přidáme kari. Opečený fenykl dáme do misky a smícháme s čerstvým koriandrem. Ve stejné pánvi smažíme nakrájené a okořeněné prsa. Opečené kuře smícháme s rýží a fenyklem a dochutíme balzamikem.  

Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena. 

 

Ingredience - 2 porce

400 g Kuřecí prsa (restovaná)
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
200 g Fenykl
400 g Rýže basmati vařená
2 špetky Koření kari
20 g Ocet balzamiko
2 hrstě Koriandr nať

Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.