Tacos s cizrnou

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Tacos s cizrnou

Tacos s cizrnou

Cizrna je chutná luštěnina, kterou můžete znát i pod názvem "římský hrách". Je zdraví prospěšná a navíc neobsahuje lepek, takže je vhodná při bezlepkové dietě.

 

Sladké brambory promíchejte s olejem a solí, dejte na pečící papír a pečte 20 minut v předehřáté troubě na 180°C.

 

Cizrnu si rozmačkejte na kaši. Na rozehřáté pánvi s kapkou oleje cizrnu s paprikou, kmínem a solí poduste asi po dobu 5 ti minut. Poté přimíchejte špenát a nechte jej trochu "zavadnout".

 

V mixéru rozmixujte spolu s trochou vody pastu tahini, nať koriandru, česnek, petrželku, citronovou šťávu a špetku soli. Vody přidejte tak aby vám vznikla omáčka, která nebude vytékat z tortill.

 

Na placky natřete pastu z cizrny, přidejte brambory a zalijte omáčkou z tahini.  Vše posypte čerstvým koriandrem a podávejte. Můžete přidat také zakysanou smetanu.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
400 g Špenát čerstvý
2 špetky Sůl
2 špetky Kmín
2 špetky Koření paprika mletá
6 g Petržel nať
2 g Citrónová šťáva čerstvá
200 g Cizrna ve slaném nálevu
20 g Pasta tahini
6 ml Olej kokosový
2 kusy Celozrnné tortilly
100 g Brambory batáty pečené
2 hrstě Koriandr nať

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.