Ve velké hluboké pánvi nebo velkém hrnci rozehřejte olej s česnekem, až se česnek začne zlehka zabarvovat, odstavte a nechte 5 minut stát, poté česnek vyndejte. V dalším kroku můžete přidat zrhuba 15g (na 1 osobu) slaniny a 5 minut ji nechat opékat na mírném ohni. Tento krok se dá v případě dietnějšího receptu vynechat.
Dále přidejte cibuli a řapíkatý celer. Nechte zeleninu měknout cca 8–10 minut. Zelenina by se měla by se spíš dusit. V případě, že by se připalovala, podlévejte směs po lžících vařící vodou.
V dalším kroku vmíchejte maso, zvyšte oheň a maso krátce orestujte. Podlijte směs vínem, nechte jej odpařit, opepřete a ochuťte rozmarýnem. Podlijte 200ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste 20–25 minut. V případě, že by směs příliš vyschla, přidejte více vody.
Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly hodně al dente (dojdou v ragú). Pak těstoviny sceďte a trochu vody si přitom schovejte.
Scezené těstoviny ihned přidejte k ragú a promíchejte na mírném ohni. Přidejte parmazán. Podle chuti zřeďte trochou vody z vaření těstovin.
Vmíchejte citronovou šťávu společně s kůrou (používáme bio citrón), přidejte podle chuti čestvou petrželku. Ihned podávejte.
1 stroužek | Česnek | |
1 sklenice | Víno bílé ( 2 dcl) | |
2 ml | Olej olivový | |
1 kus | Cibule červená | |
200 g | Maso vepřové libové | |
200 g | Těstoviny bezvaječné | |
2 špetky | Sůl | |
2 špetky | Pepř | |
2 g | Petržel nať | |
2 g | Citrónová šťáva čerstvá | |
2 g | Rozmarýn | |
20 g | Sýr parmazán strouhaný | |
2 g | Citronová kůra čerstvá | |
1 kus | Celer řapíkatý |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
Komentáře k receptu
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se