Tatarák z červené řepy

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Tatarák z červené řepy

Tatarák z červené řepy

Rozehřejeme si troubu na 170 stupňů.

 

Řepu si omyjte, odřežte kořínky a položte vedle sebe na kus alobalu. Dále řepu posolte a pokapejte olivovým olejem. Řepu zhruba hodinu počte ve vyhřáté troubě. Alobal pak rozbalte a řepu nechte chvíli zchladnout. Potom jí oloupejte a umixujeme v mixéru, sekáčku anebo nastrouhejte na jemném struhadle.

 

Česnek oloupejte, prolisujte a na 2 lžících oleje orestujeme spolu s pokrájenou chilli papričkou jemně dorůžova. Šalotku i lahůdkovou cibulku nakrájejte na malé kostičky.

 

Řepu, orestovaný česnek i s olejem, cibulku i šalotku smíchejte v míse s burákovým máslem a ochuťte kořením. Je to tak trochu alchymie. Ochucujte do té doby, dokud vám směs nepřijde chuťově vyvážená.

K ochucování použijte: sojovku, kečup, hořčici, papriku, worchestr, citrónovou šťávu, pepř a sůl. 

 

Tatarák vychlaďte.

 

Doporučujeme podávat s kvalitním pečivem.

 

Bagetky nakrájejte na plátky a opečte na pánvi na trošce oleje dozlatova. Na opečené bagetky navrstvíme tataráček a ozdobíme rukolou.

Ingredience - 2 porce

2 g Hořčice plnotučná
2 stroužky Česnek
10 ml Olej olivový
250 g Červená řepa
0.5 kusů Cibule jarní
0.5 kusů Cibule šalotka
2 kusy Chilli paprička
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Kmín
2 špetky Koření paprika mletá
2 g Citrónová šťáva čerstvá
2 g Kečup
2 g Omáčka sojová
20 g Máslo arašídové

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.