Tomatová polévka s pohankou

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Tomatová polévka s pohankou

Tomatová polévka s pohankou

Pohanka je přirozeně bezlepková obilovina, která má příjemně oříškovou chuť. V našich končinách bývala tradiční surovinou a dnes se k ní znovu vracíme. Je nejen zdravá, ale i velmi chutná.

 

Na oleji nechte zesklovaťet na plátky nakrájenou červenou cibuli. Po chvilce přihoďte spařená a nakrájená rajčata a pohanku. Rajčata použijte velká, popřípadě v zimních měsících, kdy nejsou chuťově dobrá,  můžete použít ta plechovková (500g). 

 

Posypte oreganem a zalijte vývarem.  Pod pokličkou nechte probublávat cca 20 minut,  dokud pohanka není měkká. Poté dochuťte solí, citrónovou šťávou a kůrou a prolisujte česnek. Chvíli před koncem vaření přidejte ještě čerstvý koriandr.

 

Při servírování polévku posypte tenkými plátky červené cibule a čerstvým koriandrem, zakápnutou olivovým olejem.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
10 ml Olej olivový
1 kus Cibule červená
8 špetek Oregano drcené
120 g Pohanka
4 špetky Sůl
4 špetky Pepř
8 kusů Rajčata
10 g Citrónová šťáva čerstvá
600 ml Zeleninový vývar
10 g Citronová kůra čerstvá
2 hrstě Koriandr nať

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.