Tradiční linecké cukroví

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Tradiční linecké cukroví

Tradiční linecké cukroví

Pokud se o adventu vydáte do rakouského Lince, můžete na toto tradiční lahodné cukroví velmi snadno natrefit pod názvem "linecké oči". Původ samotného těsta není tak docela jasný, ale to mu na chuti jistě nijak neubere.

 

Ze změklého másla, celozrnné mouky, žloutku a cukru si vypracujte hladké těsto. Těsto nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.

 

Z odleželého těsta vyválejte na pomoučeném válu plát o síle asi 3 mm. Poté vykrajujte jednotlivé tvary, kterými pokladete připravený a pečicím papírem vyložený plech.

 

Pečte v předehřáté troubě na 170° asi 10 minut. Hotové cukroví spojte dohromady kvalitní marmeládou (ideálně domácí).

 

 

 

Ingredience - 2 porce

80 g Máslo
2 kusy Vejce žloutek
40 g Cukr hnědý třtinový
160 g Mouka špaldová celozrnná

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.